perjantai 3. lokakuuta 2008

Tarjoudun auttamaan

Tarjoudun auttamaan yrityksiä ja niiden hallituksia, julkishallintoa, johtoryhmiä, johtajia ja avainhenkilöitä heidän työssään. Ymmärrän nopeasti yrityksen keskeiset liiketoiminnan haasteet ja kykenen tuottamaan niihin ratkaisuehdotuksia. Toimintani perustuu pitkään kokemukseen menestyksekkään liiketoiminnan kehittäjänä ja johtajana. Minulla on myös kokemusta hallitustyöskentelystä monen vuoden ajalta Suomessa, Virossa, Liettuassa, Turkissa ja USA:ssa. Olen pitänyt lukuisia esitelmiä kansainvälisissä ja suomalaisissa seminaareissa.

Nyt toimin ohjelmistoyritys Ixonos Oyj:n, kahden ICT-palveluyrityksen AinaComin ja Anvian ja verkkopohjaisiin tiedolla johtamisen menetelmiin erikoistuneen Fountain Park Oy:n hallituksissa. Päättyneitä hallitusjäsenyyksiä ovat Evia Oyj, Bookit Ajanvarauspalvelut Oy ja 24Online Oy. Teen yhteistyötä Järvenpäässä perustetun mm. tilannejohtamista ja kilpailusimulointia tarjoavan LEAD Partners Oy:n kanssa. Tuosta viereisestä palkista löytyy linkkejä mainitsemiini yrityksiin. Minusta on joku kirjoittanut myös Wikipediaan, jonne niinikään linkki.

Maailman parasta matkaviestintää

1990-luvulla matkaviestinnästä kehittyi Soneran suurin ja ylivoimaisesti kannattavin liiketoiminta. Suurimpana omana saavutuksenani pidän sitä, että onnistuin kehittämään ja johtamaan välillä erittäin vaikeissa olosuhteissa 1980- ja 90-luvuilla organisaatiota, joka pyöritti tuota jättibisnestä maailman parhaalla tavalla. Soneran matkaviestintä arviotiin laajassa kansainvälisessä puolueettomassa tutkimuksessa 1990-luvun lopulla parhaaksi. Myös Suomen johtava asema kansainvälisissä matkaviestinnän vertailuissa ja Soneran johtoasema edistyksellisillä Suomen markkinoilla on näyttö onnistumisesta.

Matkaviestinnän ollessa parhaassa vedossaan Sonerassa se hajotettiin kuviteltujen uusien kasvuliiketoimintojen tueksi. Sen seurauksena siirryin teollisuuden palvelukseen Nokian Professional Services-yksikön johtoon ja sain arvokasta kokemusta hyvin hoidetusta kansainvälisestä organisaatiosta ja sen liiketoiminnasta. Vuonna 2003 palasin kotimaan operaattorikentälle ja olin Finnet Oy:n toimitusjohtajana sen perustamisvaiheessa vuoteen 2005 asti. Finnet Oy osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Osa sen taustalla olevista alueellisista teleyrityksistä halusi yhdistyä Finnet Oy:n avulla ja osa säilyttää itsenäisyytensä saman välineen turvin.

Pidän itseäni televiestinnän yleisosaajana ja johtamisen asiantuntijana. Olen saanut kokemusta myös saneeraamisesta Nokiassa ja Finnetissä. Siitä työstä en pitänyt, mutta uskon tarvittaessa voivani tehdä sitä myös uudestaan. Parhaimmillani olen saadessani osallistua yritysjohdon haasteiden selvittämiseen ja ratkaisemiseen. Olen mielestäni myös luova ja Suomessa minulle on tarjottu lisänimeä "tekstiviestin isä" Helsingin Sanomien kuukausiliitteen (kesäkuu 2002) tekemän selvityksen perusteella. Viimeisimmän tiedon mukaan laajana GSM-yhteistyönä kehitetty SMS perustuu kuitenkin Saksassa ja Ranskassa valmisteltuun toteutustapaan, enkä siten ansaitse kyseistä titteliä. Mieluummin haluankin tulla muistetuksi pitkästä elämäntyöstäni menestyksekkään liiketoiminnan kehittäjänä.

Pekka Vennamo lanseerasi minulle lisänimen "MrMobile" markkinoidessamme Soneraa sijoittajille. Sillä esiteltiin lyhyesti elämäntyöni Telessä ja Sonerassa. Yritin tehdä siitä myös toiminimeäni, mutta onnistuin rekisteröimään vain jotakin sinnepäin. Melibom on takaperin Mobile M(atti).